Main menu

19. bučno marmeladni dan

Vabljeni na 19. bučno marmeladni dan, ki bo v soboto, 7. oktobra 2023, s pričetkom ob 9. uri na trgu pred Levstikovim domom v Velikih Laščah. Potekalo bo tekmovanju za najtežjo in največjo bučo, za bučo posebne oblike, za najboljšo bučno marmelado in marmelado drugih okusov ter najboljšo bučno juho. V vseh kategorijah bodo ocenjevalne komisije določile tri najboljše, ki bodo prejele priznanja in nagrade.

Na ogled bodo tudi posebno velike buče ter posebni pridelki iz kmetij in številni aranžmaji z bučami. Predstavljena bodo kmečka opravila in izdelava kmečkega orodja na star, skoraj že pozabljen način. Na stojnicah bodo naprodaj jabolka, sokovi, česen in čebula, moke in kaše, suho sadje, med in medeni izdelki ter drugi izdelki in spominki  iz Trubarjevih krajev.

Okušali boste številne naše sladke in slane jedi iz buč, tudi "šmorn" z bučno marmelado ter bučne juhe , ki jih bodo kuhale tekmovalne ekipe, in druge sladke in slane dobrote.

Poskrbljeno bo tudi za glasbo.
 
DSC 1454DSC 1512

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni