Main menu

Razstava poprtnikov DPŽ Velike Lašče

Letlošnja razstava poprtnikov je bila v prostorih župnišča v Velikih Laščah – 3. in 4. januarja 2015. Razstavljenih je bilo 26 poprtnikov pa tudi ptički, golobice in prav posrečeni pujski. Videlo se je, da se je vsaka zelo potrudila pri izdelavi, prav tako tudi šolarji pod mentorskih vodstvom Milke Debeljak. Razstavo smo postavile 3. januarja, v nedeljo po prvi maši jo je blagoslovil pater Maksimiljan.

V svojem nagovoru nas je spomnil na odnos do kruha, na spoštovanje in hvaležnost, ko ga imamo. Povedal je lep slovenski izrek, katerega so nas naučile naše mame. » Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga.«

Obiskovalci razstave so bili navdušeni nad izdelki in postavitvijo – me pa nad obiskom. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam darovali prostovoljne prispevke. Namenile smo jih za potrebe župnije Rob in s tem pripomogle pri poplačilu stroškov spomenika prelata g. Vinka Šege.

Kar nekaj gospodinj je svoje poprtnike podarilo DOD Gradež. Društvo pa je le te razrezalo med obiskovalce ob zaključku razstave jaslic.

Veselimo se že prihodnje razstave z željo, da k peki pristopi še več gospodinj in šolarjev, saj s tem skupaj ohranjamo dediščino naših mam, babic in prababnic, vse to pa prenašamo na mladi rod.

Galerija slik

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni