Main menu

BUČNO MARMELADNI DAN - 5.10.2013, 9:00

V jeseni je narava najbolj radodarna, saj poplača ves trud pri vzgoji sadin, ki smo jih posadili spomladi. Ne samo ljudje, tudi rastline potrebujejo vso pozornost in vzgojo med letom.

Članice DPŽ Velike Lašče že spomladi načrtujemo posaditev buč, da je v jeseni naša tržnica na »bučno-marmeladnem dnevu čimbolj bogata. V letošnem letu je že devetič.

Dogajanja na bučno marmeladni prireditvi bo dne 5.10.2013 ob 9. uri na trgu pred Levstikovim domom v Velikih Laščah.

1. Razstavlljale bomo buče v večih vlogah: okrasne buče, jedilne buče, buče velikanke, aranžmaje iz buč in mnogo dobrot iz raznih buč, bučno pecivo, bučni kruh, in še bi naštevale v kakšnih oblikah in dobrotah bodo člance pripravile buče. Pridite in poskusite, saj bo tudi več vrst bučnih juh.

2. Kuhanje bučne juhe, ki jo oceni tričlanska komisija. Kdor rad kuha in je ljubitelj bučnih juh, naj se prijavi na telefon: Milka 041/768-538 in Zdenka 031/816-021.

S seboj morate imeti: plinsko jeklenko, ali električni gorilec, kotliček ali večjo posodo, vse sestavine za bučno juho z začimnami in priborom. Za vodo, elektriko in mize je poskrbljeno. Za aranžma in izgled mize poskrbite sami.

3. Razstavljamo, prodajamo in ocenjujemo marmelade. Komisija bo ocenila: najboljšo marmelado, najbolj posebno marmelado in najboljšo bučno marmelado.

4. Ocenjujemo najlepši aranžma iz buč, največja buča bo posebnost z oceno.

Prva mesta so nagrajena.

K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki radi kuhate, ustvarjate aranžmaje, ste pridno vzgajali buče skozi celo leto in vsi, ki ste radi v dobri družbi, se nam pridružite.

Milka Debeljak

Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni